Op de baan

Gebruik van de tennisbanen

Uitsluitend TCH leden hebben de mogelijkheid om een tennisbaan te reserveren voor enkelspel (45 minuten) of dubbelspel (60 minuten). Je leest hier hoor je een tennisbaan reserveert.

Aan het einde van elke partij wordt de baan indien nodig gesleept met het sleepnet dat bij elke speelhelft aan het hek hangt. Er wordt in cirkels van buiten naar binnen gesleept, zodat de infill zoveel mogelijk op de baan blijft. Na gebruik s.v.p. het net weer terughangen. Als het vochtig of nat weer is wordt er niet gesleept. Verder is alleen het dragen van passend schoeisel op de baan toegestaan.

Instructies m.b.t. het gebruik van de All-weather banen

Voordat je de baan opgaat voeten goed vegen, hiermee voorkom je dat er zand op de banen komt wat van belang is voor de levensduur van de All-weather banen. Er liggen matten voor de poortjes.

Na het tennissen de tennisschoenzolen goed afslaan met je racket boven de baan en voeten vegen op de mat. Het park blijft hierdoor netjes en we hebben jarenlang plezier van onze All-weather banen.

Verlichting

In oktober 2019 zijn alle tennisbanen bij TCH uitgerust met LED-verlichting. Gedurende de avond kan voor zover nodig de verlichting per baan worden ingeschakeld. De centrale bedieningskast hiervoor hangt in de entree van het clubhuis. Wanneer je de verlichting op baan 1 aanzet gaan op baan 2 automatisch de bovenste lichten aan zodat baan 2 niet donker blijft. Wanneer er vervolgens op baan 2 mensen gaan spelen zetten zij op baan 2 zelf de volledige verlichting aan. Hetzelfde geldt voor baan 3 en 4.

Wees energiebewust en gebruik de verlichting alleen voor die banen waarop gespeeld wordt. Tot 24.00 uur is het mogelijk om de verlichting in te schakelen; na dit tijdstip echter niet meer, reeds ingeschakelde verlichting blijft echter wel aan.

Onderhoud en Hygiëne

Wij zijn trots op ons mooie complex, dat door ons zelf wordt beheerd en onderhouden. Om dit alles in stand te houden is de medewerking van alle leden noodzakelijk. Door de baancommissie kan hiervoor een beroep op alle leden worden gedaan. Beschouw het park als bezit van ons allen en handel daar ook naar.

Deponeer afval en sigarettenpeuken in de daarvoor bestemde afvalbakken en asbakken. Houd de kleedruimten en de kantine schoon. Veeg uw voeten en klop uw schoenen boven de baan uit.

Persoonlijke uitrusting

In sportzaken kun je goed worden geïnformeerd over rackets, kleding en schoeisel. Je dient er rekening mee te houden dat je op een All-weatherbaan speelt. Dus koop geen schoenen met een te zwaar profiel. Deze zouden de baan alleen maar beschadigen.