Op de baan

Gebruik van de tennisbanen

Uitsluitend leden in het bezit van een KNLTB-ledenpas of een tijdelijke pas kunnen gebruik maken van de zes tennisbanen (zie verder bij “Contributie”).

De ledenpas moet op het passenbord geplaatst worden om een baan te reserveren. Als er wachtenden zijn, kan er maximaal 45 minuten achtereen gespeeld worden door een dubbel en 30 minuten door een enkel. Na afloop hiervan mag men niet binnen een ½ uur opnieuw afhangen als alle banen bezet zijn.

Aan het einde van elke partij moet de baan gesleept worden met het sleepnet dat bij elke speelhelft aan het hek hangt. Er wordt in cirkels van buiten naar binnen gesleept, zodat de infill zoveel mogelijk op de baan blijft. Na gebruik s.v.p. het net weer terughangen.

Verder is alleen het dragen van passend schoeisel op de baan toegestaan.

Instructies m.b.t. het gebruik van de All-weather banen

Voordat u de baan opgaat voeten goed vegen, hiermee voorkomt u dat er zand op de banen komt wat van belang is voor de levensduur van de All-weather banen. Er liggen matten voor de poortjes.

Na het tennissen de tennisschoenzolen goed afslaan met uw racket boven de baan en voeten vegen op de mat. Het park blijft hierdoor netjes en we hebben jarenlang plezier van onze All-weather banen.

Verlichting

Gedurende de avond kan voor zover nodig de verlichting per baan (5 of 6) of per twee banen (1 en 2 of 3 en 4) worden ingeschakeld. De centrale bedieningskast hiervoor hangt in de entree van het clubhuis. De verlichting kan alleen ingeschakeld worden als de rode lamp constant aan is.

Wees energiebewust en gebruik de verlichting alleen voor die banen waarop gespeeld wordt. Na het uitschakelen van de verlichting is het pas na circa 15 minuten mogelijk om deze weer in te schakelen.

Tot 24.00 uur is het mogelijk om de verlichting in te schakelen; na dit tijdstip echter niet meer, reeds ingeschakelde verlichting blijft echter wel aan.

Onderhoud en Hygiëne

Wij zijn trots op ons mooie complex, dat door ons zelf wordt beheerd en onderhouden. Om dit alles in stand te houden is de medewerking van alle leden noodzakelijk. Door de baancommissie kan hiervoor een beroep op alle leden worden gedaan. Beschouw het park als bezit van ons allen en handel daar ook naar.

Deponeer afval en sigarettenpeuken in de daarvoor bestemde afvalbakken en asbakken. Houd de kleedruimten en de kantine schoon. Veeg uw voeten en klop uw schoenen boven de baan uit.

Persoonlijke uitrusting

In sportzaken kan men u goed informeren over rackets, kleding en schoeisel. U dient er rekening mee te houden dat u op een All-weatherbaan speelt. Dus koop geen schoenen met een te zwaar profiel. Deze zouden de baan alleen maar beschadigen.