Competitie

Voor alle speeldata, uitslagen en verder info over onze TCH teams:
KLIK HIER

Indeling Voorjaarscompetitie 2018 bekend
Het is zover! Vanaf vandaag kun jij als Verenigingscompetitieleider (VCL) de indeling bekijken van de KNLTB Voorjaarscompetitie 2018 in de nieuwe omgeving MijnKNLTB.toernooi.nl.
Communicatie richting competitiespelers
Natuurlijk wil je alle competitiespelers op de hoogte brengen van de indeling. Het is voor hen het hoogtepunt van het tennisseizoen! Spelers kunnen alle informatie over de indeling vinden op www.knltb.nl/indeling. Hier vinden ze tevens een eenvoudig stappenplan hoe ze de indeling kunnen vinden in de nieuwe MijnKNLTB omgeving.Actualiteit MijnKNLTB App
Door de overstap naar de vernieuwde omgeving MijnKNLTB.toernooi.nl is de MijnKNLTB app op dit moment qua gegevens niet actueel. Vanaf medio maart is de app weer bijgewerkt. Tijdens de competitie kan je de wedstrijdprogramma’s, uitslagen en standen weer bekijken via deze app.Uitnodigen van ploegen
Als VCL ben je verplicht om uiterlijk 8 dagen vóór de betreffende speeldag digitaal de uitnodiging aan te maken. Het versturen van de uitnodigingen voor de teams kan in de vernieuwde omgeving MijnKNLTB.toernooi.nl. Volg hiervoor het stappenplan uitnodigen teams. Wij vragen je om dit stappenplan goed door te lezen voordat je aan de slag gaat. Als VCL kun je in de vernieuwde omgeving zelf de rol van uitslagengedelegeerde (aanvoerder) toekennen. Het telefoonnummer en e-mailadres van de aanvoerder wordt uit de ledenadministratie van de club overgenomen in de wedstrijddetails. Zijn deze gegevens niet meer actueel? Vraag dan je ledenadministrateur om dit aan te passen. De actuele gegevens zijn hierna zichtbaar in de nieuwe omgeving MijnKNLTB.toernooi.nl.

NIEUW – Verkort Spelen
Vanwege de behoefte bij verschillende doelgroepen naar kortere en planbare competitiedagen, gaat er vanaf de Voorjaarscompetitie 2018 verkort gespeeld worden in alle gemengd- en dubbelpartijen. Dit betekent een wedstrijdtiebreak in plaats van een volledige derde set. De uitslag van deze beslissende set dien je in MijnKNLTB in te voeren als bijvoorbeeld 10-6 of 11-13. Voor de 8&9-competitie en de Zomeravondcompetitie geldt compact spelen. Wil je weten hoe deze vormen werken? Klik hier voor de infographic.

Dispensaties twee keer spelen in één week of spelen voor twee verenigingen
Medio maart kun je eventuele dispensaties twee keer spelen in één week of spelen voor twee verenigingen aanvragen. Alle belangrijke informatie over onder meer dispensaties vind je vanaf medio maart op centrecourt.nl. Om jullie voldoende tijd te geven deze dispensaties in te dienen, staat de aanvraagperiode tot eind maart open. Verdere informatie volgt in een volgende mailing medio maart.

Wedstrijdbulletins
Medio maart is per competitie het wedstrijdbulletin beschikbaar via de KNLTB website.

Als laatste wensen we je veel succes met de laatste competitie voorbereidingen en alvast veel tennisplezier. Als je naar aanleiding van deze e-mail vragen hebt, kan je contact opnemen viawedstrijdtennis@knltb.nl.

Met sportieve groet,

Maikel Adriaanse                       Maarten Hulst
Coördinator Competitie             Coördinator Competitie

We hebben deze mailing verstuurd aan alle actieve VCL’s. Wanneer je geen competitieleider meer bij jouw vereniging bent, neem dan contact op met jouw ledenadministrateur. Hij/zij kan dit aanpassen.