Volwassenen

Tennisschool Twente
Vanaf september 2019 verzorgt Tennisschool Twente, de tennisschool van Gert-Jan Kortman, de tennislessen voor leden van TCH.

De trainers
Gert-Jan Kortman is de eigenaar van Tennisschool Twente. Hij is een gekwalificeerde, gediplomeerde en ervaren tennisleraar en meermaals Nederlands kampioen veteranen geweest in de dubbel en in de enkel. Ook heeft hij meerdere malen Nederland vertegenwoordigd op het WK veteranen met het Nederlands team. Verderop in deze mailing stelt Gert-Jan zich zelf voor.

Naast Gert-Jan worden er ook tennislessen gegeven door Jeroen Rensen en René Brons. Beide mannen zijn ook ervaren tennistrainers die binnen verschillende verenigingen al vele lessen hebben verzorgd.

Tennislessen en kosten zomer- en winterperiode
De kosten voor een tennisles bedragen voor de zomerperiode € 170,- per persoon voor 16 weken (= 16 lessen) op basis van groepen van 4 personen. De zomerperiode start normaliter in de eerste week van april. In de winterperiode worden kortere lesseries aangeboden. In geval van slecht weer zijn er zo meer mogelijkheden om lessen in te halen en/of door te schuiven. Het lesgeld wordt dan uiteraard pro rato aangepast naar het aantal lessen dat wordt afgesproken.

Competitietrainingen en thematrainingen
Vanaf maart worden een aantal competitietrainingen aangeboden en vanaf de zomerperiode in april zal het mogelijk zijn om (ook) voor thematrainingen in te schrijven. Dit zijn korte lesseries waar jij je voor in kunt schrijven om bepaalde slagen of spelsituaties extra te oefenen. De planning hiervoor zal tijdig kenbaar worden gemaakt.

Groepsindeling
Bij de groepsindeling wordt door Tennisschool Twente gekeken naar meerdere aspecten. Vanzelfsprekend wordt er op niveau ingedeeld maar daarnaast spelen zaken als persoonlijkheid, mentaliteit en leeftijd ook een rol. Dit alles om voor iedereen kwalitatief goede trainingen te geven waar iedereen ook veel plezier aan beleefd.

Aanmelden
Heb je interesse in tennisles? Neem dan contact op met Gert-Jan om je lessen in te plannen. Hij is te bereiken via telefoonnummer 06 33693285 en/of via e-mailadres tennisschooltwente@gmail.com. Je kunt bij je aanmelding aangeven op welke avonden je les kunt volgen en eventueel met wie je zelf graag in een groep tennisles wilt krijgen.


Gert-Jan Kortman stelt zich voor:

Tot mijn 13e heb ik als straattennisser elke dag op een fictief tennisveldje met een fictief net mijn balletjes geslagen. Mijn beide zussen zijn voor mij op tennis gegaan. Nadat zij mij een keer hadden mee genomen naar die, voor mijn gevoel, immens grote tennisbaan had ik direct het gevoel van ‘dit wil ik ook!’ en ik was direct verkocht.

In het begin verloor ik natuurlijk nog van iedereen. Omdat ik niet tegen verliezen kon ben ik elke dag na school met een kameraad vele uren een balletje gaan slaan. Mijn tennistrainer destijds (Ben Gortemaker) kwam er al snel achter dat ik mijzelf een totaal verkeerde slag had aangeleerd. Het is hem gelukkig gelukt dit bij te sturen. Toen ik 19 werd speelde ik op niveau B1 – nu speelsterkte 3 – en ik ben nog doorgegroeid naar speelsterkte 2. Kortom, mijn doorzettingsvermogen en de goede aanpak van mijn eerste tennistrainer zijn de basis geweest voor mijn tennisspel.

De afgelopen jaren heb ik met veel plezier aan recreanten en wedstrijdspelers tennisles gegeven op verschillende tennisparken. Ik vind het altijd erg leuk om alle tennissers op hun eigen niveau te helpen een betere speler te worden en daardoor nog meer plezier te laten beleven aan het tennisspel. Ik hoop dan ook dat iedereen die ik les mag gaan geven net zoveel van de sport gaan en blijven houden als ik nu al doe.”


Groeten,

Gert-Jan Kortman
Tennisschool Twente