Jaarverslagen 2020-2021

Woordje van de voorzitters over 2020-2021

Door de coronapandemie is er minder getennist en was er minder reuring in ons fraaie park, dan we hadden gehoopt. We hebben echter niet stil gezeten en er zijn ook veel positieve ontwikkelingen te melden. In 2021 is er geen ledenvergadering geweest, de laatste ALV was in februari 2020. We hebben toen in groepen gebrainstormd over de vergrijzing in de club en wat eraan te doen om de club op langere termijn levensvatbaar te houden. Er kwamen veel ideeën uit deze ALV en het bestuur is daarmee aan de slag gegaan.

We hadden tegenvallers: er kon vaak niet getennist worden, de bar was vaak gesloten, de competitie werd ingeperkt, het voetvolleytoernooi verviel, er kon vaak niet gebridget worden, de bowlsvereniging kon lang niet spelen en de TKH-sportdag ging niet door.

Er waren echter ook positieve ontwikkelingen: het aantal leden steeg en de gemiddelde leeftijd van de leden daalde, de verwachte voordelen van ledlampen en zonnepanelen kwamen uit, het initiatief “Vrienden van TCH” kwam succesvol van de grond, er kwam een initiatief om te komen tot een TCH-businessclub en het park werd Rookvrij. De samenwerking in het Scholtenhagen bleef positief en leidde onder meer tot een Bootcamproute, het plan voor een Scholtenhagenpas en het initiatief om samen een grote sportdag te organiseren. Natuurlijk kon deze niet doorgaan, maar wat in het vat zit…

De schoolsportdagen op ons park voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs zijn wel doorgegaan.

Corona leidde ook tot creatieve oplossingen: om de bar zo lang mogelijk open te houden werden partytenten geplaatst en de baanreservering via de knltb-app verliep goed. Om het energieverbruik te beperken zijn we gaan werken met een thermostaat die via een app bediend kan worden. Dit scheelt, vooral in coronatijd, aanzienlijk in het verbruik.

Het onderhoud van het park is wederom voortvarend aangepakt. Dit leidde tot verschillende, slimme technische oplossingen om te bereiken dat we op een efficiënte manier kunnen werken aan perfecte banen, die ook nog eens langer meegaan dan de afschrijvingstermijn. Ook de netten zijn vernieuwd.

We hebben de verschillende verzekeringen van onze club onderzocht en een veel goedkopere combinatie afgesloten onder vergelijkbare voorwaarden.

Tenslotte hebben we het afgelopen jaar de besluitvorming voorbereid voor de aanleg van Padelbanen in ons park. Dit was één van de belangrijkste resultaten van de brainstorm in onze laatste ALV van februari 2020. In de ALV’s van februari 2022 hopen we spijkers met koppen te slaan, zodat we de aanleg nog voor de festiviteiten van ons 75-jarig bestaan, kunnen realiseren. Voor de organisatie van deze festiviteiten is al een groep enthousiaste leden aan de slag gegaan.

Gelukkig heeft onze club veel van deze enthousiaste vrijwilligers, of het nu gaat over baan – en ander technisch onderhoud, competitieplanning, bardienst, PR, sponsorwerving, toernooiorganisatie, enz. We zijn daar bijzonder blij mee! Het zorgt voor een actieve, gezellige club.

Rob Snel & Wim Kok
Voorzitters TCHSecretariaat 2020-2021

Volgt nog.

Wim ten Asbroek & Eric Wielens
Secretarissen TCHPenningmeester 2020-2021

Jaarverslag beschikbaar en op verzoek te verkrijgen (mail naar penningmeester@tchaaksbergen.nl).

Peter Griffioen
Penningmeester TCHBaancommissie 2020-2021

Volgt nog.

Marcel ter Huurne
Voorzitter baancommissieSponsorcommissie 2020-2021

De sponsorcommissie dankt alle sponsoren die de vereniging de afgelopen jaren financieel hebben gesteund. Dat geldt zeker ook voor de sponsoren die dit jaar (om begrijpelijke redenen) hebben aangegeven te willen stoppen met sponsoring.

Het landelijke beeld laat zien dat het door de coronapandemie lastig is om nieuwe sponsoren te werven; de sponsorbestedingen aan verenigingen door Nederlandse bedrijven zijn landelijk gedaald met 17%. We zijn dan ook erg trots dat desondanks deze cijfers we Electro Breukers als nieuwe sponsor hebben weten aan te trekken evenals Blokker, die nu samen met Top1Toys een gezamenlijke sponsor van TCH is.

Ook voor 2022 geldt dat we actief nieuwe sponsoren willen blijven benaderen om onze mooie club in beeld te krijgen en vooral te houden. Hier kunnen we uiteraard hulp bij gebruiken, dus als iemand de sponsorcommissie wil versterken, dan hoor ik het graag.

Met sportieve groet,

Jelle ter Braak 06-43044357
Sponsorcommissie
E-mail : sponsor@tchaaksbergen.nl en/of j_terbraak@hotmail.comPR commissie 2020-2021

Zowel in 2020 als in 2021 is er veel communicatie geschreven. Helaas ging het merendeel hiervan over nieuwe, aangescherpte of juist versoepelde corona maatregelen. Ik heb het aantal updates van de website niet bijgehouden maar het zullen er ongeveer net zoveel geweest zijn als gehouden persconferenties.

Het doet mij goed te zien dat het aantal leden bij TCH de afgelopen twee jaren is gestegen en ook vooral dat de gemiddelde leeftijd van onze leden is gedaald. Dit is belangrijk voor de toekomst van TCH. De actie ‘tennissen voor 1 euro per week’ heeft hier ook zeker aan bijgedragen. Vrijwel alle nieuwe leden geven bij inschrijving aan dat ze de TCH nieuwsbrief willen ontvangen. Dit is belangrijk om op de hoogte te blijven van alles wat speelt binnen TCH.

Mocht je de nieuwsbrief niet ontvangen, kijk dan je SPAM of Junkmail box even na. Als je daar de nieuwsbrief vindt verplaats deze dan eenmalig naar je inbox. De volgende nieuwsbrieven ontvang je dan in je inbox. Mocht je de nieuwsbrief niet ontvangen laat mij dit dan weten. Mogelijk dat je e-mailadres verouderd is of dat er een typefout is gemaakt.

Nu de gemiddelde leeftijd binnen TCH daalt is het ook interessant om opnieuw te kijken naar (actiever) gebruik van sociale media kanalen, dit zal ik in 2022 gaan doen. Verder zal er genoeg te communiceren zijn het komende jaar: denk aan ons 75-jarig jubileum waarvoor wij en enkele actieve leden momenteel hard werken aan leuke activiteiten, de eerste editie van de gezamenlijke sportdag op het Scholtenhagenpark en wie weet… padelbanen bij TCH?!

Wil je zelf graag iets communiceren aan onze leden? Laat mij dit dan weten zodat we kunnen overleggen of we dit onderdeel kunnen maken van een nieuwsbrief. Heb je andere ideeën hoe we de communicatie met onze leden kunnen verbeteren? Dan hoor ik dat natuurlijk ook graag.

Groet,

Anke Klumpers
PR-commissie
pr@tchaaksbergen.nlCompetitieleider 2020-2021

Helaas hebben we in 2020 en 2021 te maken gehad met corona uitbraak. Beide jaren hadden te kampen met competitie welke niet door zijn gegaan. In 2020 is de voorjaarcompetitie niet door gegaan en de najaar competitie is niet volledig uitgespeeld. In 2021 is de voorjaarcompetitie wederom niet doorgegaan. De najaar competitie is wel volledig doorgegaan. We hebben sinds lange tijd weer mogen spelen met 15 senioren teams, wat voor TCH best ongekend is. Het was dan ook, vooral op de vrijdagavond, erg gezellig druk op het park. Dat iedereen het best gezellig heeft gevonden, werd nog eens  duidelijk gemaakt door de grote opkomst voor de gezamenlijke afsluiting van het competitie.

Ondanks het niet doorgaan van de competitie is er weer ouderwets animo voor het competitie gebeuren. Afgelopen jaar 15 teams zonder junioren, een enorme sprong voorwaarts. Vooral aanwas van vrouwenteams op de vrijdagavond en enkele heren teams op de vrijdagavond. Dat geeft ons wel te denken hoe we hoer mee omgaan zonder op de vrijdagavond om 11.30h nog op de baan te moeten. Tot heden is dat elke keer gelukt, maar we moeten creatief zijn, we lopen tegen de grenzen van het parkcapaciteit. Met een baan minder gaan we dat zeker voelen.

Qua competitie was in feite alleen de najaar competitie van 2021  vermeldenswaardig aangezien de andere competitie of niet gespeeld werden of niet volledig werden gespeeld. Het damesteam van captain Marit Lubberink heeft ons aangenaam verrast met het behalen van het kampioenschap in hun klasse. De teams van de donderdagochtend hebben zich mooi weten te handhaven in hun klassen. Op de vrijdagavond hebben de andere teams toch moeite gehad om het spelritme terug te pakken, men heeft zich met meer of mindere mate weten te handhaven in hun klasse. Voor de zaterdag hadden de mixteams zich enigszins overschat met hun capaciteiten en hebben echt alle zeilen moeten bijzetten. De herenteams hebben zich goed kunnen handhaven en het jeugdige herenteam heeft eens mogen ruiken aan de druk van het wedstrijspelen.

We mogen stellen dat 2021 een erg geslaagd competitie seizoen is geweest.

De competitie van 2022 ziet er prachtig uit, we hebben weer een groei in het aantal teams. Dit jaar spelen we met 16 teams competitie. 3 heren teams op de donderdag ochtend, 5 heren teams en 4 damesteams op de vrijdag avond en 2 mix teams en 2 herenteams op de zaterdag middag.

We wensen alle teams veel plezier en succes met de nieuwe competitie.

Inschrijvingen 2022

Voorjaarscompetitie

Do ochtend heren1 team            aanv:  Karel v/d Leq

Do ochtend heren 1 team           aanv: Karel van de Lecq

Do ochtend heren 2 team           aanv: Henny Floors

Do ochtend heren 3 team           aanv: Gerrit Huurneman

Vrij avond Heren 1 team 17+      aanv: Nick Meesterberends

Vrij avond Heren 1 team              aanv:  Roel Wijlens

Vrij avond Heren 2 team              aanv: Herman Scharenberg

Vrij avond Heren 3 team              aanv: Herman Schrooten

Vrij avond Heren 4 team              aanv: Coen Kurvers

Vrij avond Dames 1 team             aanv: Martine van Hillgersbergen

Vrij avond Dames 2 team             aanv: Marrit Lubberink

Vrij avond Dames 3 team             aanv: Sanne Vrieze

Vrij avond Dames 4 team             aanv: Sanne Schut

Za middag GD 1 team                  aanv: Wubbo Hoen

Za middag GD 2 team                  aanv: Iwan ter Huurne

Za middag heren 1 team              aanv:  Koen Zieleman

Za middag heren 2 team              aanv:  Deniz Moldur

Herman Schrooten
Competitieleider TCHKantinecommissie 2020-2021

Geen jaarverslag gezien de kantine (helaas) veelal gesloten is geweest.

Jellina Heida
Voorzitter kantinecommissie