Competitie

Najaarscompetitie  Jeugd

 

Zondag Hele dag 3e klasse Jongens 11 t/m 17 jaar Klik hier voor de uitslagen
Zondag Hele dag 3e klasse Meisjes 11 t/m 17 jaar Klik hier voor de uitslagen

Speeldata van 17 sept t/m 29 oktober 2017 op de zondag.


Competitie algemeen

 

Jeugdtennis neemt met meerdere teams deel aan de competitie van de KNLTB.

De jeugd begint zowel met trainen als met competitie spelen op het mini veld (fase rood),  speelt daarna op het midi veld (fase oranje) voordat er wordt overgaan naar het hele veld (fase groen en daarna fase geel).

De kinderen die spelen in de fase rood en oranje spelen op de 1e zondag van de maand m.u.v. de maanden december, januari en februari competitie thuis of bij verenigingen in de nabije omgeving. Deze competitie heet de Worldtour.

Zodra kinderen op het hele veld gaan spelen (fase groen) is de competitie in het voorjaar. Er wordt dan 7 keer gespeeld in de maanden april en mei, met een uitloop naar juni. Er wordt 3 of 4 keer thuis gespeeld en 3 of 4 keer uit. Voor basisschoolleerlingen is deze competitie op woensdag en bestaan de teams uit min. 4 spelers. Voor middelbare scholieren (fase geel) wordt er op zaterdag of zondag gespeeld. Teams bestaan uit 4 – 8 personen.

Elk jeugdteam heeft een aanvoerder (jeugdlid) en een begeleider (ouder van één van de kinderen). Tijdens de thuiswedstrijden is altijd iemand van de jeugdcommissie aanwezig

3x91_TenniskidsBanner_9