Baan reserveren via de KNLTB ClupApp

Zoals jullie wellicht gemerkt hebben op de banen hebben we het afgelopen jaar veel nieuwe leden mogen verwelkomen! Dit is natuurlijk heel goed nieuws voor TCH. Het groeiend aantal leden vraagt om een goed en modern reserveringssysteem. Daarom heeft het bestuur besloten om per 1 april 2021 over te gaan naar het digitale reserveringssysteem van de KNLTB CLubApp

Het maken van een online reservering is niet verplicht om op een baan te mogen spelen. Als je dus gewend bent op een dagdeel te spelen waarop het niet druk is, is het maken van een digitale reservering mogelijk niet nodig. Echter, leden met online reservering via de KNLTB ClubApp hebben vanaf 1 april, bij volledige bezetting van alle banen het recht om leden, die niet op de desbetreffende baan en het desbetreffende tijdstip hebben gereserveerd via de KNLTB ClubApp, van de baan te halen. De reserveringen gemaakt via de KNLTB ClubApp zijn dus leidend voor de baanbezetting, het oude ‘afhangsysteem’ komt hiermee te vervallen

Algemene informatie en afspraken:

 1. Banen kunnen 7 dagen per week gereserveerd worden tussen 8.00 uur en 23.00 uur.
 2. De reservering hoeft slechts door 1 lid gemaakt worden. Hij of zij voert hierbij de tweede naam in voor een enkelspel en ook een derde en vierde naam voor een dubbelspel. 
 3. Wanneer je een baan reserveert voor een enkelspel krijg je 30 minuten speeltijd.
 4. Wanneer je een baan reserveert voor een dubbelspel krijg je 60 minuten speeltijd.
 5. Na het maken van een reservering krijgen jij en je medespelers een bevestigingsmail.
 6. Je kunt maximaal 1 week vooruit reserveren.
 7. Je kunt tot 1 uur voor aanvang van de speeltijd nog een reservering maken.
 8. Je kunt per dag 2 keer reserveren mits er minimaal 60 minuten tussen de reserveringen zit.  
 9. De uren voor de tennislessen worden gereserveerd. Dit hoef je dus niet zelf te doen.
 10. Wanneer je een baan gereserveerd hebt en deze na afloop van jouw reservering niet opnieuw gereserveerd is mag je uiteraard vrij doorspelen.

Hieronder vind je een uitgebreide instructie hoe de KNLTB ClubApp te gebruiken voor het maken van een baanreservering. Mocht je er niet uit komen schroom dan niet om één van je medespelers of andere leden om hulp te vragen of contact op te nemen met Marcel ter Huurne (marcel.terhuurne@kpnmail.nl of 0645137308).

KNLTB Club App installeren op smartphone, ipad of computer

 1. Zoek op je smartphone, ipad, laptop of computer in de Appstore de “KNLTB ClubApp” op.
 2. Installeer deze app op je smartphone, ipad, laptop of computer.
 3. Na installatie moet je als eerste de clubnaam opzoeken. Typ ‘Haaksbergen’ in en je ziet TC Haaksbergen vanzelf verschijnen. Klik TC Haaksbergen aan. 
 4. Voer vervolgens je bondsnummer in. Deze vind je op je KNLTB ledenpas.
 5. Als je voor het eerst de KNLTB ClubApp gebruikt maak je een wachtwoord aan.
 6. Als je de KNLTB ClubApp al vaker hebt gebruikt log je in met je bestaande wachtwoord.
 7. Wachtwoord vergeten? Klik dan op ‘wachtwoord vergeten’. Je krijgt een e-mail toegestuurd om je wachtwoord te resetten.

Je bent nu ingelogd op de KNLTB ClubApp en klaar om een baan te reserveren!

Een baan reserveren via de KNLTB ClubApp

 1. Wanneer je bent ingelogd in de KNLTB ClubApp zie je onderin beeld een balk. Klik op ‘spelen’ (onder het icoon van de tennisbal).  
 2. Klik vervolgens rechtsboven op ‘baan reserveren’. 
 3. Vervolgens zie je rechtsboven in beeld een icoon van een kalender. Klik hier op en kies in de kalender de dag waarop je wilt spelen.
 4. Als je een datum hebt gekozen komen de desbetreffende dag en de 6 tennisbanen in beeld. Alle tijdstippen die groen zijn, zijn nog vrij om te reserveren.
 5. Je kunt een reservering maken op het halve of hele uur. Kies je tijdstip door op een vakje met een groen plusje te klikken.
 6. Als je de baan en de tijd hebt gekozen waarop je wilt tennissen moet je aangeven met wie je gaat tennissen. Klik op het ‘+’-teken achter ‘speler invoegen’ en klik de naam van je medespeler aan of zoek deze op.
 7. Wanneer je je medespeler gevonden hebt klik je op de naam van je medespeler. Er verschijnt nu een rood vinkje achter zijn of haar naam. Klik vervolgens op ‘speler toevoegen’.
 8. Wanneer je een dubbelspel gaat spelen voeg je op dezelfde manier nog 2 namen toe.
 9. Heb je 1 medespeler toegevoegd (enkelspel) dan wordt de baan automatisch voor 30 minuten gereserveerd. Heb je 3 medespelers toegevoegd (dubbelspel) dan wordt de baan voor 60 minuten gereserveerd.
 10. Na de reservering krijgen jij en je medespeler(s) een bevestigingsemail.
 11. Je kunt je reservering uiteraard ook weer annuleren. Doe dit ook als je toch geen gebruik gaat maken van de tennisbaan zodat anderen deze kunnen reserveren.
 12. Ga hiervoor opnieuw naar de KNLTB ClubApp. Op het beginscherm in de app zie je een overzicht van je reservering(en). Klik op de reservering die je wilt annuleren.
 13. Onderin je beeldscherm verschijnt nu de optie ‘reservering annuleren’. Klik hier op en bevestig de annulering.
 14. Ook nu krijgen jij en je medespelers een bevestigingsmail dat de baan geannuleerd is.

Mocht het niet lukken aan de hand van deze uitleg een baanreservering te maken schroom dan niet om één van je medespelers of andere leden om hulp te vragen of contact op te nemen met Marcel ter Huurne (marcel.terhuurne@kpnmail.nl of 0645137308).