Tennisschool Twente

Vanaf september 2019 verzorgt Tennisschool Twente, de tennisschool van Gert-Jan Kortman, de tennislessen voor leden van TCH.

Gert-Jan Kortman is een gekwalificeerde, gediplomeerde en ervaren tennisleraar en meermaals Nederlands kampioen veteranen geweest in de dubbel en in de enkel. Ook heeft hij meerdere malen Nederland vertegenwoordigd op het WK veteranen met het Nederlands team.

Voor tennislessen binnen TCH kun je contact opnemen met Gert-Jan. Hij is te bereiken via telefoonnummer 06 33 69 32 85 en/of via e-mailadres tennisschooltwente@gmail.com.


Gert-Jan Kortman stelt zich voor:

Tot mijn 13e heb ik als straattennisser elke dag op een fictief tennisveldje met een fictief net mijn balletjes geslagen. Mijn beide zussen zijn voor mij op tennis gegaan. Nadat zij mij een keer hadden mee genomen naar die, voor mijn gevoel, immens grote tennisbaan had ik direct het gevoel van ‘dit wil ik ook!’ en ik was direct verkocht.

In het begin verloor ik natuurlijk nog van iedereen. Omdat ik niet tegen verliezen kon ben ik elke dag na school met een kameraad vele uren een balletje gaan slaan. Mijn tennistrainer destijds (Ben Gortemaker) kwam er al snel achter dat ik mijzelf een totaal verkeerde slag had aangeleerd. Het is hem gelukkig gelukt dit bij te sturen. Toen ik 19 werd speelde ik op niveau B1 – nu speelsterkte 3 – en ik ben nog doorgegroeid naar speelsterkte 2. Kortom, mijn doorzettingsvermogen en de goede aanpak van mijn eerste tennistrainer zijn de basis geweest voor mijn tennisspel.

De afgelopen jaren heb ik met veel plezier aan recreanten en wedstrijdspelers tennisles gegeven op verschillende tennisparken. Ik vind het altijd erg leuk om alle tennissers op hun eigen niveau te helpen een betere speler te worden en daardoor nog meer plezier te laten beleven aan het tennisspel. Ik hoop dan ook dat iedereen die ik les mag gaan geven net zoveel van de sport gaan en blijven houden als ik nu al doe.”

Groeten,

Gert-Jan Kortman
Tennisschool Twente